Saturday, August 14, 2010

Review Film~The Last Airbender


Bila melihat trailer yang ditayangkan di Televisyen aku tak sabar2 nak tengok filem ni kat pawagam. Tapi komen dari teman teman mereka menyarankan aku supaya tidak tengok cerita nie. Ada yang bagi alasan boring la, gelap la citer nie, tak best la dan mcm2..

Tapi pada hakikatnya aku berpuas hati dengan apa yang aku bayar.. Betul la kata pepatah.. Lain orang lain citarasanya.. Antara sebab dan alasan yang diberikan oleh kawan kawan aku selepas menonton cerita nie... pelakon mcm kayu.. Ya memang tidak dinafikan filem ini tidak membariskan pelakon pelakon senarai Gred A seperti Filem Inseption, Salt mahupon filem filem Hollywood yang lain. Tapi bagi aku ianya tidak menjadi masalah. Aku bukan lah Juri untuk academy award mahupun untuk menghakimi filem ini untuk anugerah Globe. Aku lebih mementingkan sesuatu nilai komersil seperti teknik CGI, pengolahan filem dari segi sinematografi dan lain lain yang boleh membuatkan aku rasa teruja dan ternganga.

Apalah yang diharapkan sangat kepada filem yang tidak membariskan nama nama terkenal dari segi mutu lakonan. Itu tidak menjadi masalah. Apa yang aku boleh simpulkan filem ini sarat dengan teknik CGI yang begitu menakjudkan dan ianya lebih berisi kandungan special effect atau kesan khas berbanding filem filem hollywood yang lain. Lebih hebat dari filem The Socerer Apprentice yang dilakonkan oleh Nicolas Cage. Kalau nak tengok rancangan yang sarat dengan karektor yang serius dan membuatkan kita berfikir sedalam dalamnya anda boleh lah menonton rancangan bual bicara bersama Suhaimi Sulaiman di Astro ya. :)

Bagi aku Filem ini mempunyai kesan khas yang sangat menarik, visual yang cantik dan kreatif.. Walaupun ianya berkisar dari komik aku nyata berpuas hati... Oh lupa anda akan dapat menyaksikan Dev patel (Pelakon Slumdog Millionaire) berlakon dalam filem nie. Mungkin Dev baik kot dengan pengarah nya M. Night Shyamalan yang juga pengarah The Sixth Sense.. yang juga berketurunan India! Achaa!!!!


Sinopsis
The world is divided into four kingdoms, each represented by the element they harness, and peace has lasted throughout the realms of Water, Air, Earth, and Fire under the supervision of the Avatar, a link to the spirit world and the only being capable of mastering the use of all four elements. When young Avatar Aang disappears, the Fire Nation launches an attack to eradicate all members of the Air Nomads to prevent interference in their future plans for world domination. 100 years pass and current Fire Lord Ozai continues to conquer and imprison anyone with elemental "bending" abilities in the Earth and Water Kingdoms, while siblings Katara and Sokka from a Southern Water Tribe find a mysterious boy trapped beneath the ice outside their village. Upon rescuing him, he reveals himself to be Aang, Avatar and last of the Air Nomads. Swearing to protect the Avatar, Katara and Sokka journey with him to the Northern Water Kingdom in his quest to master "Waterbending" and eventually fulfill his destiny of once again restoring peace to the world. But as they inch nearer to their goal, the group must evade Prince Zuko, the exiled son of Lord Ozai, Commander Zhao, the Fire Nation's military leader, and the tyrannical onslaught of the evil Fire Lord himself.

Cast:
  • Noah Ringer as Aang, who disappeared from public sight a hundred years ago. While chronologically 112 years old, Aang still retains his biological age of 12. He is the latest reincarnation of the Avatar. Though he is capable of bending all four elements, at the beginning of the film he has only learned to airbend. It is also his duty to maintain balance in the world, which conflicts with his easy-going, fun-loving personality.
  • Dev Patel as Prince Zuko,a 16-year-old Fire Nation prince who travels with his uncle Iroh. The former heir to the throne, he was exiled by his father, Fire Lord Ozai, and ordered to capture the Avatar (who had not been seen in almost a century, making the assignment a wild goose chase) in order to regain his lost honor. He is the secondary antagonist of the film.
  • Nicola Peltz as Katara, a 14-year-old girl of the Southern Water Tribe and its last remaining waterbender of the Southern Water Tribe. Since the death of her mother, Kaya, she has served as the maternal figure in her family, and is no stranger to responsibility despite her young age. She is Aang's good friend and love interest.
  • Jackson Rathbone as Sokka,[15] a 15-year-old warrior from the Southern Water Tribe and Katara's older brother. He can be condescending, and has no bending powers, but is extremely intelligent (He just doesn't show it at times) and often takes up leadership roles by virtue of coming up with most of the workable plans and tactics.
  • Shaun Toub as Iroh,[17] Zuko's uncle. He is extremely easy-going and friendly, and often acts as a surrogate father to Zuko. Formerly a great general of the Fire Nation, personal tragedies led to his retirement, and the role of heir-presumptive passed to his younger brother Ozai.
  • Aasif Mandvi as Commander Zhao,a hot-tempered Fire Nation Commander in pursuit of the Avatar. He is Zuko's principal rival. Hence, he serves as the primary antagonist of the film to both Aang and Zuko. In the show, he is promoted to Admiral when appointing the Yuu Yan archers to capture Aang. In the film, there is no mention of Zhao's promotion, and he dies a Commander.
  • Seychelle Gabriel as Princess Yue, the princess of the Northern Water Tribe.[17]
  • Cliff Curtis as Fire Lord Ozai, the leader of the Fire Nation as well as Prince Zuko's father. He is a secondary antagonist of the film, and the main antagonist of the series.[17]


Trailer~

1 comment:

ewan said...

boleh tahan la...CGI menarik. cuma still aku tak suka m night shyamalan punya buah tangan.