Sunday, April 26, 2009

Patung Kertas 2 (matic)


Aku baru balik dari menyaksikan Patung Kertas 2 yang di pentaskan di panggung Matic tadi.
Tiket berharga RM 31 (first tier). Bagi mereka yang dah tengok First Episode tahun lepas jangan terkejut kerana teater Patung Kertas 2 ini adalah Teater yang sama dan bukannya sambungan dari pada Patung Kertas 1.

Beza nya ialah pelakon baru tambahan iaitu Kevin Lau + pelakon sutung + pelakon India lupa nama dia. Lain lain semuanya sama.


This year pelakon kertas(Asraf Muslim , Kelvin Lau)

Agak mengecewakan bagi aku sebab Tajuknya diberi nama Patung Kertas 2. Bukan nak menjatuhkan tapi rasanya sepatutnya pihak penerbitan mengekalkan nama Patung kertas kalau betul ianya pementasan sama. Bukan nak kata pementasan ini tak bagus. Dari segi persembahan lakonan semua pelakon memang bagus dan menghiburkan, tetapi bagi aku yang dah tonton first episode rasa macam siaran ulangan dan rasa tak de apa apa yang special sebab semuanya sama diulang tayang.

Patung Kertas tahun lepas
Harap untuk menarik kan lagi teater ini dibuat sekuel dan bukannya keep repeating the same dialogue, joke dan songs.

Patung kertas last year

Last year ticket

TQ ( dalam hati kalau tahu the same script mmg tak pergi) nasib baik gelagat pengacara "Viviana" mmg pecah perut.. Bravo!

3 comments:

an-nidxam said...

RM 31? huhu buleh wat duit gak diorg nih.. ingatkan teater betul2 tadi..

Nan said...

Memang la teater betul bro..

akuOVERthePAGAR said...

hey bro!! i went to watch patung kertas 2..dua kali!! hermm..tapi skang, after reading ur blog baru i tau yg evrything is ulang tayang! hermm...but maybe this year's ade improvisation kot...hermm...ehh x bole blaa mase malam gala patung kertas tu, set die same!! hahaha....