Friday, January 16, 2009

Ezaidin @HKL






16 January 2009

Hari nie pas sembanyang Jumaat kat Masjid Keramat, aku dan safwan bergegas ke HKL sebab nak melawat Ezaidin yang dah dekat sebulan terlantar kat Wad Otopedik(salah ejaan nie tapi bedal jelah). Ezaidin telah terjatuh dari tingkat 3 rumah dia kat Setapak menyebabkan tulang belakang nya patah dan kedua2 kakinya patah.

Kecian kat Ezaidin nie sebab dah la company tak tanggung kos perubatan (sebab jatuh bukan masa keje dan dia tak confirm lagi) So family dia lah menanggung perbelanjaan di Hospital. Kakak dia pulak bergilir2 jaga dia dengan wife dia cuma kecian anak masih kecil. Ezaidin ni plak muda lagi baya aku jer.. So aku decide nak tengok keadaan dia yang telah menjalani Operation yang menelan
belanja 10 K!!

Terkejut jugak bila doktor menyuruh family tong tong untuk membiaya perubatan besi yang diimport dari luar negeri. Besi iti dimasukkan ke dalam tulang belakang Ezaddin disamping besi di kaki kiri nya.



nama ezaidin atas sekali( glamour la ko )


Wad 4 (Otopedik Hospital Kuala Lumpur@HKL)



Kaki nya dibubuh besi dan plat dekat tulang dan dicucuk ke didalam ngeri aku tengok takut beb)


Pandangan Sisi (Safwan cakap ni antena Astro) mulut mcm cilake!

Tepi badan yang dibedah dan dimasukkan besi yang harganya RM 10K satu
telefon tu letak tepi senang nak call bini dia daaa~

Wajah riang ezaidin yang menyambut kami~ Kuatkan semangat dan cepat sembuh ok




Alat penahan sakit -

Akhir kata just jaga diri baik2... Aku dan kawan2 mendoakan cepat sembuh dan leh meriah2 mcm dulu.

1 comment:

hazel said...

kesiannya dia... dah nasib kan nak wat camner... harap-harap cepat la sembuh...