Friday, January 16, 2009

Desa Pandan~KL~Mid Valley~Sentul

15 Hb January 2009

Hari nie malas nya nak bangun sebab dah la tidur lambat..tapi sebab dah janji ngn shahril yang aku nak temankan dia gie tempah motor kat desa pandan. Setelah hantar kojie balik kat cahaya around kul 10.30 am aku pick up shahril kat stesyen LRT cahaya. Before that aku makan roti telur.. lapar giler dah la malam tadi tak makan asyik dok melayan kojie berborak sampai 3 pagi. Lapar shialll..

Inilah roti canai yang dicampur telur yang aku makan kat cahaya



Nyummy..

Pas makan cadangnye nak tempah motor tapi si shahril tak bawak buku maybank. Sebab kedai motor tu nak gak buku tu. Cileka punya apek tu semalam aku dtg tanya tak mintak pun. So bergegas gi Maybank Desa pandan untuk ambil penyata ringkas. Dalam dok mengutuk apek tu, shahrill call manager TMT tanya untuk apply Aeon Credit untuk LC punya motor. Rupanya2 dia kamcing ngn cina kaya tu so dapat diskaun so kami decide tak jadi ambil moto kat kedai apek bangang tu.. sebab nak apply Aeon Credit sebab Tauke kaya TMT tu bagi diskaun.. CHewah Shahril punya la berkira2 berapa dia dapat untuk diskaun tu. Sempat jugak before that kami gi pejabat Pos Desa Pandan update kan Lesen L si Shahril tu yang rupanya dah lama mati.

Dia pulak dok berangan2 nak naik LC baru hehehe...

Pas tak jadi pi kedai motor aku minta shahril temankan aku gi Menara Bumi kat jalan apa tah kat KL tingkat 10. Aku nak amik surat offer letter untuk motor Ex5 aku yang hilang pada 2007.
Aku dah hilangkan so suruh diaorang Copy kan untuk aku sebab aku dah tak mampu nak bayar interest motor lama selagi tak settle.





Ini adalah nama tempat tu iaitu pacific orient insurance. pacific konon insurance aku cover Rm1,250 jer. Angin aku nama je grand tapi ciput bayarannya .. nyesal aku amik inurance depa nie. Buang karan dan duit je.

Sementara menunggu aku nyer surat diprint kan aku sempat snacth pic dari tingkat 10



KLCC view



Menara aku pun tak tau menara apa.. janji view besh!!

Pas dapat surat tawaran insurance kita org gi Mid valey sebab shahril janji nak belanja makan nyum nyum... dia nak belanja aku asam laksa. Best gak lama tak gie mid valey nie.. Sekarang kan sibuk ngan CNY decoration.. huhuhu tengok lah dalam Mid valey ni cantikkan



pas jalan2 lam mid valey ( aku tak beli apa sebab tak kaya mcam Corey Blue Or Si kering yang duit nya berjuta2 dalam bank) kitaorang mkan Asam laksa kat Lam Jusco Midvelly!




Ya Allah sedap bangat!! Laksa Asam!!! aku makan tak tinggal kuah pun.! Shahril TQ TQ sebab ko dah banyak belanja aku! Ari tu makan kat Sakura Kristal pun ko bayar!!





Pemandangan dalam kedai Asam Laksa yang Best!!! Cayalah!!!

Pas tu kitaorng balik dari midvaleey dalam kul 630! jem giler! nasib baik kitaorg naik motor!! aku anta shahril balik Sentul dan lepak2 jap before aku balik desa pandan dan tepat kul 830 mlm aku FLAT!!!!!! ZZZZZZZZZZZZZZ...........

2 comments:

hazel said...

Bila En. Nan nak belanja Cik Maria Tunku Sabrah makan asam laksa yang sedap itteww??

Nan said...

bile2 jer tapi ade org mkn izi lagi grand