Monday, January 26, 2009

Bukit Cerakah~


Pic terakhir sebelum bertolak ke Bukit cerakah

Selepas melawat masjid Shah Alam kitaorg meluncur pula ke Bukit Cerakah. Actualy dari highway jalan memang clear sebab org tak balik lagi dari kampung. So before that aku cadangkan kepada azzhar untuk sarapan di keramat sebab aku ader terjumpe satu kedai yang ade menyediakan Nasi dagang dan kerabu yang sedap. Lauknya so superb




Nasi Dagang dengan lauk ikang-Pilihan Azzhar


Nasik kerabu dengan Ayam Goreng berempah-Pilihan Aku

So pas kenyang aku dan azzhar meluncur ke Shah Alam tepat kul 10 pagi dengan hati yang riang walaupun cuaca tersangat la terik. Kita org guna federal Highway so aku sempat la snap beberapa gambar untuk tatapan.


Jalan clearnya seronok drive.. OO itu papan tanda shah alam yer.. ala ala anak bertanya pada mamanya hahahah...


Angkasapuri yang tak nampak pun rupa angkasa. Baik bubuh nama bangunan Hail Amir & Uji Rashid. Reka bentuk of out designed & dated

Tengah syok2 ambik gambaq ternampak lorry bawak tayar yang tak diikat. Bahaya ni kalau kena kereta orang(kalau jatuh). Otak letak kat lutut. Bangang!


Pemandu yang Bod!

Sampai nya di sana perasan sungguh happy sebab sampai jugak ke taman ini. Orang dah ade cuma belum ramai so sempat la minum jap membasahkan tekak yang kering ini sambil menghisap rokok.



Tempat letak kereta yang cantik kena RM 1


Papan tanda Taman Cahaya

Teo O limau, Topi(better sebab panas bangat dan ubat rokok)

Terus beli tiket RM 3.00 dan terus masuk sewa basikal. Kalau nak jalan boleh tapi penat la. So kitaorang naik basikal yang mengenakan bayaran RM 3.00 sejam dan jam seterusnya RM 1.00

Pilihan Basikal- mengikut usia dan ketinggian anda yer..

So kayuhlah aku dan azzhar mengikut kaki tapi alamak tersilap lorong so kena patah balik sebab hajat nak gie umah 4 Musim. So kena patah balik


Aku tgh tolak basikal sebab bukit tak larat nak kayuh lor!

Tolak jangan tak tolak

Sebelum sampai kerumah 4 musim kami singgah beberapa tempat untuk melihat ragam burung, rusa, landak dan siti (si Tikus)


Baby nama dia~ aku yang letak sebab dia nie cute, pandai makan kuaci dan leh ckap bahasa burung hahahahah

Silandak bersama sama kuncu2 nya yang tgh JJCM-MB (jalan jalan cari makan-Menternak badan bak kata si Hazel~)


Selepas itu kami jumpe dengan pasangan sonsang yang menjalinkan hubungan asmara iaitu si tikus dan si arnab(depa ni tak tau beza jenis haiwan ka)






After that kami pergi ke sangkar burung ayam (sebab besar mcm ayam dan leh terbang)
Cantik ayam nie kalah ayam kat Chow kitt


Sangkar dia kat atas kena terbang kalau nak naik atas tu kalau ayam sure tak lepas. Tengok la kepak dia besaq noo

Selepas itu kami melawat beberapa rumah melayu dan ambil peluang untuk bergambar

Pose malu2 kucing

Hero Remaja 1995

Rumah melayu

Selepas penant melawat umah nie kita org gie umah 4 musim


Macam Frame gambar. Suhu nye melebehi paras beku 0 darjah celsius. Ramai yang masuk tapi kejap je sebab tak tahan sejuk..

Lepas kuar dari umah musim sejuk ni kami terus balik dan makan aiskrim(banyak tul org jual aiskrim.

Kepada mereka yang tgh hangat bercinta tempat ini sesuai untuk anda kecuali aku dan azzhar sebab kami nie dua dua kwn baik yang sampai skg tak jumpe sesiapa lagi yang tulus hati nya (mcm lagu ct plak)

5 comments:

azzhar9009 said...

pic hem mana u all?

hazel said...

syok nye berjalan2... x ajak pun... takut hem makan banyak ke uol? second class fren sangat!

Nan said...

tak letak la pic ko nie blog persendirian

mikyail said...

wahh..
ala2 rombongan sekolah je ;-)
hehehe..
dah lama x gi masjid shah alam & bkt cerakah ni..
lepas ni, xde hajat nak pi zoo & muzium plak ke?..
if ada nak ikutttt..

PC kOKak said...

Angkasapuri yang tak nampak pun rupa angkasa. Baik bubuh nama bangunan Hail Amir & Uji Rashid. Reka bentuk of out designed & dated

WTF??

Angkasapuri is legend bro.
Hail Amir & Uji Rashid also legend bro. Its not about the design or not about out of date things.. Its LEGEND.