Tuesday, January 20, 2009

AJL 23~




Anugerah Juara Lagu kali ini buat kat Bukit Jalil lagi. Sememangnya malas nak pergi tapi sebab seumur hidup tak pernah pergi so pergi jugak la teman kan si Azzhar yang Fanatik Ziana Zain untuk beri sokongan. Yang besh siap dapat baju Ziana Folks yang cantik itu.


Pandangan Hadapan

Pandangan Belakang.

Anyway untuk ziana Fans siap dapat belon lagi.. Belon ni bila diketuk akan menghasilkan bunyi tong2!! hehehehe.. siap dapat sticker untuk kereta dan gula2..


Belon Ziana Zain- Siap ade belon lagi dulu2 ade kain ziana zain je sekarang belon pun ade ziana zain


Stiker ni letak kat kereta si Azzhar tanda sayang dia kat Ziana Zain.

Kami bertolak awal ke Bukit Jalil dengan harapan nak masuk karaoke (aku) untuk karaoke AJL 23 yang dianjurkan oleh Hot FM. tapi malangnya Karaoke tu terlampau ramai yang nak mensumbangkan suara so pihak Hot FM terpaksa buat kuiz sapa yang dapat jawab baru leh register. Berebut2 org nak jawab termasuk aku tapi hempeh tol sebab aku tak terpilih untuk menjawab soalan. Dah beratur depan lagi tapi petugas Hot FM buat derrk jer.. yang terpilih orang2 yang dok belakang. Yang besh tu ade jugak mak bapak yang hantar anak2 untuk contest tu marah2 sebab anak dia tak dapat masuk

Kaunter pendaftaran



Mereka yang terpilih (yang atas pentas tu tak sedap pun nyanyi dapat jugak masuk sebab dpt jwb soalan hampeh) yang pakai rantai tu dpat no 3. RM 300 ok la kan?





Petugas yang sedang memberi soalan kepada orang ramai yang nak masuk. Aku yang depan ni dia tak nak tanya.. Sedih tull

Lepas frust aku dan azzhar gi minum2 sebelum tunggu kak dora dan pices bagi tiket. Before that aku sempat tukar pakaian sebab kejap lagi nak masuk so tukar siap2. Lepas tu dalam pukul 6 dah nampak few fans ziana zain yang pakai baju sama so kitaorg lepak2 kat satu port while waiting the others


Pic itu adalah kak dora (orang kuat ziana folks) yang pegang belon tu si ina.

Lepas ramai dah sampai kitaorg lepak2 kat area red carpet dengan harapan nak stnach beberapa gambar artis termpatan tapi tak sempat sebab dah nak kena beratur untuk masuk lam dewan. Aku sempat sntach wartawan melodi je.


Michell


Tak tau nama apa dia nie

Nie pun tak tau nama apa


Semua jakun nak tengok artis.. hahahahah

Yang datang nak tengok juara lagu punya la ramai. letih siot nak beratur



Ni untuk tingkat 4 nyer tempat aku dok tingkat 3 sebaris ngn Juri profesional dan sebelah media sebab fans ziana telah ditetapkan kat ctu


Jauh gak tapi bedal jeaahhh


Fans ZZ


Ramai nya...

sEPANDUK TAMBAHAN



Itulah kenangan di AJL 23~ sUKE aku sebab MUH menang!!! hehehehehhehe

Faizal tahir nyer performance pun superb!!
Tapi kalau nak tengok ziana zain nyer persembahan sila la klik kat sini.

Ziana Zain Dingin



4 comments:

my name is KARL said...

hye nan...

haikal ere...

jgn lupe singgah blog karl..

http://mohdhaiqal.blogspot.com

hazel said...

ramainya makhluk pi tgk AJL... semuanya GIGIH!

IZZO said...

Hang dapat no berapa pertandingan karaoke?

Nan said...

No last